Pişirilmiş Kokoreç

İÇİNDEKİLER: Dana Bağırsak, dana mumbar.
Saklama Koşulları: -18°C'de muhafaza edilmelidir.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 06-0040 numaralı onay belgesine sahip,Satıkadın Mah. Umutkent Toplu İşyerleri 3004.Sok. No:42 Kahramankazan / ANKARA adresinde faaliyet gösteren HASEK Et ve Et Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti. tarafından Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilmiştir.
Ürün çözündükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.
Pişirilmiş Dana Bağırsak
Parti Numarası(PT.NO.) Ambalajın üzerindedir.
Gıda İşletmecisi Adı: HASEK Et ve Et Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti.
Gıda İşletmecisi Adresi: Satıkadın Mah. Umutkent Toplu İşyerleri 3004.Sok.No:42 Kahramankazan/ANKARA
www.haseket.com.tr  E-Mail:info@haseket.com.tr
Menşei: Türkiye
 
HAZIRLANIŞI: Şipşak Kokoreçi 3 dk.yüksek ateşte kavurunuz.3 dakika kavrulduktan sonra tavada oluşan suyu süzünüz.Tekrar 5 dakika daha kavurunuz.Ocağı kapatınız. Paket içerisindeki baharatı tava içerisindeki kokoreçle karıştırınız.İki adet yarım ekmeğe kokoreçi paylaştırınız. Afiyetle tüketiniz.

KOKOREÇ MUTLULUK KAYNAĞI

Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin, vücuda canlılık, zindelik ve pozitif bakış açısı katar. Serotonin eksikliği ise, depresyona davetiye çıkarır. Kokoreç ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, "Bağırsak ve beyin en büyük serotonin kaynağıdır. Azaldığı takdirde depresyon meydana geliyor zaten. Kokoreç bütün alerjilere etki edecek kadar fayda sağlar. Yani uyumla ilgili ne kadar sorun varsa ona etki eder" diyerek kokorecin daha başka faydalarına da temas etti. 

ALERJİ, OTİZM, ROMATİZMAYA İYİ GELİR

Bozulan bağırsak florasının hastalıkların kaynağı olduğunu belirten Dizdar, kokorecin florayı koruması ile hayati bir önem taşıdığını belirtti, "Bunların içinde otizm, alerjiler, romatizma gibi hastalıklar sayılabilir, bunlara olumlu etki eder. Kuzu ya da insan, bağırsak floraları arasında büyük fark yoktur. Dolayısıyla hastalık floranın aktarılmasından olumlu etkilenebilir. Bağırsaklar ayrı bir sistem oluşturuyor bu sistemin içerisinde mikroorganizmalar var. Bunlar bağırsaklarla birlikte çalışıyor eğer mikroorganizma olmazsa insanoğlu yaşayamaz. Daha doğrusu anormal bir şeye dönüşür. Kokoreç florayı içinde tutuyor. Florayı dışarıda tutamıyorsun, saklayamıyorsun. Bağırsak florası anneden bebeğe aktarılır, bebekten kendi çocuğuna aktarılır ama dışarıda saklanamıyor. Bu kokoreçte var sadece" dedi.

BAĞIRSAK DOSTUDUR

Kokorecin bağırsakların çalışmasında da etken olduğunu belirten Dizdar, "Eksilme ve denge bozukluğu varsa, bu desteği dışarıdan alıp hafif bağırsakları mülayim hale geçirebilir ama hiç bir önemi yok. Flora değişiminden kaynaklanıyor ve bununla birlikte bağırsaklar daha iyi çalışmaya başlıyor" diye konuştu.


ETTEN ÇOK DAHA BESLEYİCİDİR

En sağlıklı sakatatlardan kokorecin besin değeri açısından etle yarışabildiğini ifade eden Dizdar, "Sakatatlar etten daha besleyicidir; kokoreç de buna dahildir. Hazırlık aşamasında kuzu bağırsakları haşlanır. Kalın bağırsaklarımız için zararlı bakteriler ölür, yararlıları kalır. Bunlar vücudu besler. Bu önemlidir. Özellikle kuzu kokoreçinin neden makbul olduğunu açıklar. Kuzulama mevsimi bellidir, doğanın uyanışıyla denk düşer. Kuzudaki mikroorganizma örtüsü de doğanın baharda büründüğü özelliğin bize aktarılmasını sağlar." dedi.

KOKOREÇ KİLO ALDIRMAZ, VERDİRİR!

Kokorecin kilo aldırdığını düşünenlerin yanıldığını ifade eden Dizdar, "Sağlık niyetine haftada 2-3 kez yemek yeterli florayı sağlar. Ama sevenler her gün de yiyebilir. Fazlası kilo aldırmaz. İç yağlı kısmı ve ekmeğin içini aldırırsanız geriye besleyici, kalorisi az bir yiyecek kalır. Baharat konması ise metabolizmayı hızlandırır. Kokorecin kilo aldırmamasının en önemli nedeni 'canlı' olmasıdır." diyerek; aksine metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Dr. Dizdar, "Ben kokoreçi çok sevip, çok yiyip kilo alan kimse görmedim. Bu gıda canlıdır, kendi metabolizmasını kendi sağlar. Vücudu uyandırarak enerji yakma hızını artırır. İstemeyen yağlı kısmı çıkarttırabilir. Bize gereken bağırsak kısmıdır. Burası da bildiğiniz kuzu eti tadındadır." diyerek gönül rahatlığı ile tüketilmesini tavsiye etti.

Kokorecin Besin Değeri;

Kokoreç, protein, A vitamini, demir, folik asit, fosfor, potasyum açısından zengindir ancak aynı zamanda kolesterol, doymuş yağ ve sodyum açısından da zengindir. Bu nedenle kolesterolü yüksek bireylerin kontrollü şekilde tüketmeleri gerekmektedir.

1 küçük porsiyon kokoreç 215 kaloridir